Οι Πρωταγωνιστές μας:

Σ΄αυτό το βιβλίο παρουσιάζονται κυρίως οι παπαγάλοι και τα παπαγαλάκια της Γερμανικής Εταιρείας «ΑdlA Papageienhilfe gGmbΗ.”

Πολλοί από τους πρωταγωνιστές μας έχουν εμφανή τραύματα, αν και μερικοί απ΄αυτούς καταφέρνουν να τα κρύβουν αρκετά καλά. Διαλέξαμε, συμβολικά, τα συγκεκριμένα πουλιά, που δεν είναι τα τέλεια παραδείγματα, σαν αντιπροσωπευτικά δείγματα για όλους τους παπαγάλους, οι οποίοι γεύονται μόνο  μόνο την πικρή πλευρά μιας δύσκολης ζωής λόγω χαρακτηριστικών που δεν αρμόζουν στο είδος τους, ή λόγω μιας οποιάδηποτε σωματικής και πνευματικής κακομεταχείρισης που έχουν υποστεί.

Αυτά λοιπόν τα πουλιά αξίζουν τον σεβασμό και την εκτίμησή μας, επειδή, αν το σκληρό παρελθόν είναι χαραγμένο στα μικρά τους κορμάκια, κατάφεραν να μαζέψουν δυνάμεις και να αρχίσουν και πάλι απ΄την αρχή. Κατάφεραν να μάθουν καινούργια πράγματα και να εμπιστευτούν τους αλλους. Κατάφεραν να γίνουν δάσκαλοι και είδωλα για τα μικρά της φωλιας και τέλος κατάφεραν να γίνουν οι δικοί μας δάσκαλοι.

Ευχαριστήρια Επιστολή:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αδερφό μου, ο οποίος πίστευε πάντα σε μένα και με βοήθησε να πραγματοποιήσω τα ονειρά μου.

Ευχαριστώ την μητέρα μου, γιατί με έμαθε να αγαπάω τα ζώα και τον πατέρα μου που μου δίδαξε τον κόσμο της Ψυχής και της Συμπεριφοράς.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εκτροφεις, τους κτηνίατρους, τους ψυχολόγους, τους ιδιοκτήτες πουλιών και τους εμπόρους, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί μου τις γνώσεις τους και με πολύ υπομονή μου έλυναν όλες μου τις απορίες.

Ένα ευχαριστώ χρωστάω ακόμα στους χρήστες του διδυκτίου και τους συντονιστές στα διάφορα φόρουμ για πουλιά, που μου έδωσαν την δυνατότητα να παρουσιάσω την εκπαίδευση «Κλίκερ» για τους παπαγάλους και τα παπαγαλάκια στην Γερμανία και να προσεγγίσω μ΄αυτό τον τρόπο πολλούς εκτροφείς, φέρνοντας  σ’ επαφή τον έναν με τον άλλον. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ιδιαίτερα τους Carola Bettinger, Susanne Dießner, Sven Friesicke, Hans Gerwert, Dagmar Heidebluth, Nicole Klingenberg, Daniela Pannier, Doris Raymond, Iris Schindler und Anke Weiss- Janoske και να τους ευχαριστήσω για την φιλία και την ενεργή και πάνω απ’ όλα άοκνη βοήθειά τους.

Την μεγάλη μου ευγνωμοσύνη στον φωτογράφο David Jayne, ο οποίος μας χάρισε τις θαυμάσιες φωτογραφίες που περιέχονται στο βιβλίο, στον Arne Feddersen, στον οποίο οφείλουμε την επιμέλεια σύνταξης, όπως επίσης και στους Claus Großmann, Klaus Groos και Sonja Herzog απο το τυπογραφείο Oesten, που με υποστήριξαν στην εφαρμογή του προγράμματος μου με όλες τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες.

Kαι τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αναγνώστες και αναγνώστριες, οι οποίοι μετέτρεψαν την πρώτη έκδοση αυτού του βιβλίου σε μια καταπληκτική επιτυχία.